Trafiksäkerhet för nya svenskar

Mångfald i trafiken

Sedan 2009 arrangerar NTF Väst varje höst en trafiksäkerhetsdag för nyanlända svenskar. Se vår 2-minuters YouTubefilm som visar hur en Mångfaldsdag går till.

Mångfald i trafiken innebär att vi samlar organisationer, företag och myndigheter som på olika sätt arbetar med trafik och trafiksäkerhet. En dag i oktober kommer varje hundratals elever från SFI-skolor i vårt område för att lära sig mer om det mesta som har med trafik att göra.

Besökarna får bland annat lära sig varför det är viktigt att försäkra sin bil, vad man ska tänka på för att göra bilresan så trafiksäker som möjligt för sina barn, hur de ansöker om ett körkortstillstånd och hur man gör när man åker kollektivt eller behöver färdtjänst. Stora Holm Trafikövningsplats berättar om varför man måste göra en riskutbildning med halka inför körkortsprovet.

Har du frågor om dagen eller är intresserad av att delta som utställare eller besökare nästa gång? 

Välkommen att kontakta ansvarig projektledare Lena Karlsson på tel 0702-65 22 80.

Lyssna även till upphovsmakarna Shahla Alamshahi och Malin Lundgren på NTF Väst berättar om upptakten till vår populära dag och varför Mångfald i trafiken fortfarande behövs, 11 år efter starten.

 

 

Mångfald i trafiken