Kostnadsfri riskutbildning för mopedbilsförare

  • Hur snabbt kan man stanna när det är torrt? När det är halt? 
  • Hur påverkar hastigheten och det mänskliga beteendet olika trafiksituationer?
  • Hur sker de vanligaste olyckorna med mopedbilar och hur kan man undvika dem?

 

Mopedbilar blir allt vanligare bland ungdomar, många tycker det är mer praktiskt än moped vid dåligt väder och när man behöver kunna lasta t ex träningsutrustning och annat. Eftersom en mopedbil är så lätt i sin konstruktion har den en sämre krocksäkerhet än andra småbilar och för att köra mopedbil krävs enbart AM-utbildning. Det innebär att de flesta mopedbilsförare bara har genomgått en utbildning för tvåhjuliga mopeder när de börjar köra sin mopedbil.

För att öka säkerheten bland mopedbilsförare erbjuder NTF Väst i samarbete med Stora Holm Trafikövningsplats ett begränsat antal deltagare möjlighet att delta i en riskutbildning för mopedbil – helt utan kostnad! Mopedbilen används ofta året om, även under vintertid, och under utbildningen får deltagarna uppleva halka på riktigt. 

 

Kursen kommer att hållas på höstlovet den 3 november kl 10.00 - 13.00 på Stora Holm Trafikövningsplats, Holmvägen 55 i Göteborg. Kursen vänder sig till dig som redan har AM-körkort och som vill bli en ännu säkrare förare. Deltagande elever använder eget fordon vid utbildningstillfället. Riskutbildningen är ett komplement till AM-utbildningen. Lättare fika ingår.

Sista anmälningsdag är 27 oktober.

 

FÖR BOKNING OCH MER INFORMATION, KONTAKTA: Cecilia Friis, cecilia.friis@ntf.se, 0768-11 08 06

Läs mer här

Kostnadsfri riskutbildning för mopedbilsförare

2021-10-07