NTF Väst och SAFER bjuder in till lunchseminarium

Ungas användning av A-traktorer - vad kan vi göra för att öka säkerheten?

Många ungdomar väljer idag att köra A-traktor och antalet fordon har fördubblats sedan 2019. Med fler A-traktorer på vägarna ökar också antalet olyckor där dessa fordon är inblandade. Hur används A-traktorerna av ungdomarna? Vilken typ av olyckor är det som sker? Och vad kan vi göra för att minska riskerna? 

Krav på bältesanvändning infördes redan i höstas. I juni kommer prövotid på ett år införas för AM-körkort. EU-parlamentet har röstat för att åldersgränsen ska höjas från 15 till 16 år och en ökad tillåten hastighet från 30 till 45 km/h. Om EU-förslaget kommer att genomföras i Sverige är fortfarande oklart, men det är ändå intressant att diskutera vad olika typer av insatser kan innebära för trafiksäkerheten.

NTF Väst och SAFER bjuder in till ett lunchseminarium. Ta del av ny kunskap, ställ frågor och diskutera vad vi tillsammans kan göra för att öka trafiksäkerheten.

Program:

Frihet och oberoende! A-traktorernas påverkan på trafiksäkerheten 
Helena Selander, senior forskare VTI

Föräldrars attityder till och kunskap om olycksrisker med A-traktorer 
Maria Klingegård, trafiksäkerhetsforskare Folksam 

Unga A-traktorförare – hur arbetar Polisen? 
David Bengtsson och Håkan Klingborg, Trafikpolisen Region Väst 

Paneldiskussion och frågestund
Moderator: Malin Lundgren, verksamhetschef NTF Väst 

TID: Torsdag den 30 maj kl.12.00-14.30. Lunch serveras kl.12.00. Programmet startar kl. 12.30. Vi tar paus för kaffe och mingel. 

PLATS: SAFER, Lindholmen Science Park, Demostudion vån 2, Lindholmspiren 3A, Göteborg.

ANMÄLAN: Anmäl dig här innan den 27 maj. Seminariet är gratis, men vi tar ut en no show-avgift om deltagande uteblir utan att ha meddelat förhinder. Antalet platser är begränsat, se till att säkra din plats redan idag!


Välkomna!

 

Ladda ner inbjudan som PDF

Ungas användning av A-traktorer  - vad kan vi göra för att öka säkerheten?

2024-05-06