Visa detta email i din webbläsare

NTF Väst Nr 1 2023
Utan bälte leker du med livet

Har du ungdomar i din närhet som kör A-traktor eller mopedbil utan bälte? Eller åker med obältad när kompisarna kör? VTI har nu släppt flera filmer på krocktest som visar hur en obältad passagerare i låg hastighet slungas genom rutan. Oavsett bilmodell och hastighet – att inte ha bälte på sig är att leka med livet, menar forskarna på VTI.
Se filmerna, sprid dem och knäpp bältet nästa gång du åker eller kör på vägarna!

Se filmerna...

4 av 10 gravida använder bilbältet fel - nu ska ansvarsfrågan redas ut

Nästan fyra av tio svenska kvinnor använder bilbältet fel under graviditeten, och ännu färre har inte fått information om hur man använder bilbälte rätt, det visade nyligen en enkätstudie från Chalmers.

I senaste avsnittet av Liv och Trafik-podden pratar vi med forskaren bakom rapporten, Anna Carlsson från Chalmers industriteknik, om varför det ser ut så här och vem som bär ansvaret. Och har något förändrats sedan studien avslutades hösten 2021?

Lyssna på avsnittet...

Snart kommer nya filmer om A-traktor och mopedbil

Nu är vi igång med nya, viktiga filmer! Filmerna ska öka förståelsen och kunskapen bland ungdomar och deras föräldrar om vad som krävs för att köra fyrhjulig mopedbil och A-traktor på ett trafiksäkert sätt.
Emma Kadfors, 17 år, är en av skådespelarna.
- Det är väldigt viktiga filmer för oss som kör A-traktor eller mopedbil. Till exempel för att få fler att använda bälte! Det är så många som inte gör det och som är med i olyckor.

I vår släpper vi filmerna, så håll utkik!

Kvällsseminarium: Trafiksäkerhet i den hållbara staden – möjligheter och utmaningar

Hur skapar man ett säkert och klimatsmart sätt att resa i en stad som växer och där transportbehoven ökar? Vilka nya trafiksäkerhetsrisker kan uppstå i framtiden?

Välkommen på seminarium den 4 april!

Medverkande från SAFER, Business Region Göteborg och Volvo Cars.

Läs mer och anmäl dig...

Vi välkomnar en ny medarbetare till NTF Väst

NTF Väst är glada att kunna presentera det senaste tillskottet till vårt gäng: Emelie Hedberg!

Hon kommer närmast från jobbet som kommunikatör på Specialpedagogiska skolmyndigheten och har bred kompetens inom både kommunikation, pedagogik och projektledarskap.

På NTF Väst kommer hon att jobba både som kommunikatör och projektledare, både lokalt och nationellt.

Läs intervjun med Emelie...

Hyr ditt babyskydd hos oss!

Varför köpa nytt när man kan hyra? Vi hyr ut babyskydd av märket Axkid Babyfix. Kom förbi oss på Holmvägen eller hyr på Östra sjukhuset. Tipsa gärna vidare till andra i din närhet!

Läs mer om vår uthyrning...

  NTF NTF är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar på ideell och demokratisk grund genom folkrörelser, organisationer, samhällsinstitutioner, företag och enskilda.
ikon ikon
 
Du får detta e-mail då du har registrerat dina uppgifter eller accepterat att ta emot e-mail från ntf.se. Om du inte önskar fler nyhetsbrev, vänligen KLICKA HÄR för att säga upp framtida utskick.
Vi reserverar oss för felskrivningar och ändringar.
Copyright © 2023 NTF. Alla rättigheter reserverade.