Över 100 fantastiska bidrag

#10sekunder är avgjord

Vårens trafiksäkraste och roligaste tävling #10sekunder är nu avgjord. Tre värdiga vinnare är utsedda bland över 100 bidrag från skolorna i Västsverige.

Vi är otroligt glada och fascinerade över att se den uppfinningsrikedom som alla visar och att så många fångar det viktiga i att hålla hastigheten. Återigen blir vi varse att barn är så kloka och att de med enkla medel på ett självklart sätt kan visa oss hur vi ska bete oss i trafiken.

Att välja ut tre vinnare bland alla fantastiska bidrag var mycket svårt och juryn har haft en tuff uppgift. I år kryddade vi tävlingen med en extra utmaning där de som hade med föräldrar eller en annan vuxen med i bidraget hade en ökad chans att vinna. För, oftast är det ju vi vuxna som kör för fort, men får man vara med i en film som visar hur dumt det är, så kanske man tänker sig för nästa gång. Och glädjande nog var det väldigt många skolor och klasser som hade engagerat vuxna i sina filmer och spridit det viktiga budskapet att vara försiktig i trafiken.

Efter många och långa överläggningar så enades juryn om följande vinnare:

  • KLASS 3A KOMPASSEN HAGASKOLAN I VARBERG med bidraget Hellre liv än mobil. Juryns motivering löd: "En tänkvärd och genomarbetad film som med engagemang från hela klassen och med rim och charm får oss vuxna att inse att det verkliga livet är så mycket viktigare än det som händer i våra mobiler."
  • KLASS 4A STRÖMSKOLAN I KINNA med bidraget Hur sen kan man bli? Juryns motivering löd: "Med enkla medel och ett roligt upplägg får filmen oss vuxna att på ett självklart sätt inse hur dumt det faktiskt är att köra för fort och bara spara 10 sekunder.
  • SKOGSGLÄNTANS FÖRSKOLEKLASS ÄNGABOSKOLAN I ALINGSÅS med bidraget Utklädningsstraff. Juryns motivering löd: "Med denna roliga film visar eleverna att det ska synas att man har gjort fel och att man som vuxen faktiskt ska skämmas om man slarvar i trafiken."

 

Vi säger GRATTIS till dessa värdiga vinnare! Samtidigt vill vi tacka alla skolor med fantastiska elever, lärare och föräldrar som jobbat och producerat så många klyftiga och bra filmer. Vi är så glada över ert engagemang och hoppas att ni fortsätter ert fina trafiksäkerhetsarbete!

Här kan ni se vinnarfilmerna

#10sekunder är avgjord

2017-05-22