Ny utbildning för mopedbilsförare

Antalet mopedbilar i trafiken har ökat drastiskt de senaste åren och med det också antalet olyckor. Nu erbjuder NTF Väst i samarbete med Stora Holm Trafikövningsplats en kostnadsfri utbildningsdag för mopedbilsförare.

En mopedbil har sämre krocksäkerhet än andra småbilar och för att köra mopedbil krävs enbart AM-utbildning. Det innebär att de flesta mopedbilsförare endast har genomgått en utbildning för tvåhjuliga mopeder när de börjar köra sin mopedbil.

För att öka säkerheten bland mopedbilsförare erbjuder NTF Väst i samarbete med Stora Holm Trafikövningsplats ett begränsat antal deltagare möjlighet att delta i en riskutbildning för mopedbil – helt utan kostnad!*

Kursen vänder sig till dig som har AM-körkort och egen mopedbil och som vill bli en ännu säkrare förare. Riskutbildningen är ett komplement till AM-utbildningen.

 

Under utbildningen går vi bl. a. igenom:

  • Hur fungerar en mopedbil och hur skiljer den sig från en vanlig personbil?
  • Hur sker de vanligaste olyckorna med mopedbilar och hur kan man undvika dem?
  • Hur snabbt kan man stanna när det är torrt? När det är halt? Vi testar på olika underlag.
  • Vilken betydelse har bilbältet? Vi provar krocksläde och voltbil i säkerhetshallen.

Kursen kommer att hållas på höstlovet den 27 oktober kl: 9.00 – 13.30 på Stora Holm Trafikövningsplats, Holmvägen 55 i Göteborg. Lättare fika ingår. Deltagande elever använder eget fordon vid utbildningstillfället. Sista anmälningsdag är 20 oktober.

 

FÖR BOKNING OCH MER INFORMATION, KONTAKTA: Cecilia Friis, cecilia.friis@ntf.se, 0768-11 08 06

 

 

 

*Utbildningen är under utveckling och genomförs vid detta tillfälle som ett test kostnadsfritt för deltagarna.

Ny utbildning för mopedbilsförare

2020-09-28