Mångfald i trafiken 2021

För tolfte året i rad arrangerar NTF väst Mångfald i trafiken – en trafiksäkerhetsdag för nyanlända svenskar. Under en dag får hundratals elever från SFI-skolor i vårt område träffa organisationer, företag och myndigheter som på olika sätt jobbar med trafik och trafiksäkerhet. Sverige är ett av världens mest trafiksäkra länder och genom Mångfald i trafiken får personer som kommer från länder med andra trafikvanor möjlighet att lära sig mer om trafiksäkerhet och vilka trafikregler som gäller i Sverige.

Mångfald i trafiken når ut fler

Den 20 oktober är det dags för den 12e upplagan av trafiksäkerhetsdagen, Mångfald i trafiken. Sedan förra året har eventet varit helt digital vilket innebär att vi har möjlighet att nå ut till SFI-elever i hela regionen.

En trafiksäkerhetsdag för nyanlända svenskar

Under en dag får hundratals elever från SFI-skolor i vårt område träffa organisationer, företag och myndigheter som på olika sätt jobbar med trafik och trafiksäkerhet. Sverige är ett av världens mest trafiksäkra länder och genom Mångfald i trafiken får personer som kommer från länder med andra trafikvanor möjlighet att lära sig mer om trafiksäkerhet och vilka trafikregler som gäller i Sverige.

Vid årets event deltar Polisen, STR, Stora Holm Trafikövningsplats, Trafikverket, Västtrafik och Transdev Kollektivtrafik, Bilkåren, Trafikkontoret i Göteborg Stad och självklart NTF Väst.  

Besökarna får bland annat lära sig varför det är viktigt att försäkra sin bil, vad man ska tänka på för att göra bilresan så trafiksäker som möjligt för sina barn, hur man ansöker om ett körkortstillstånd samt hur man gör när man åker kollektivt eller behöver färdtjänst. Dessutom berättar Stora Holm Trafikövningsplats om varför man måste göra en riskutbildning med halka inför körkortsprovet.

Deltagande
Varje SFI-lärare anmäler sin elev, som därefter får en inloggningslänk. För att delta i mötet behöver eleven endast en dator/telefon med internetuppkoppling, mikrofon och hörlurar/högtalare. I samband med varje presentation kommer en film att visas och vi rekommenderar eleverna att förbereda sig för presentationerna genom att se filmerna i förväg.

För frågor och ytterligare information kontakta ansvarig projektledare Angela Aylward på tel: 0709-91 04 53.

 

Mångfald i trafiken 2021

2021-10-19