Årets trafiksäkraste tävling

#10sekunder

 

#10sekunder är en kampanj från NTF Väst som riktar sig till skolelever i årskurserna 3-6 på skolor i Västsverige. 

NTF Väst har under många år mätt hastigheten utanför skolor. Resultatet har sett likadant ut varje år - ungefär hälften av förarna kör för fort. 2016 bad vi istället barnen själva om hjälp för att uppmärksamma problemet och efter den uppmärksamhet som tävlingen väckte kunde vi bara inte låta bli att utmana skoleleverna i årskurserna 3-6 även följande år.

Utmaningen är att göra en film på den korta tid du sparar när du som vuxen väljer att köra lite för fort förbi barnens skola. För, visste du att om du kör i 50 km/tim istället för 30 km/tim, så sparar man max 10 sekunder per 200 meter – vad hinner du egentligen göra på den korta tiden?

2021 anordnade vi tävlingen för femte året. 54 klasser från 38 skolor i Västsverige tävlade och vi fick in 445 bidrag – vilket var rekord.

Bidragen var väldigt välgjorda och kreativa och det var ett tufft jobb att utse fem vinnare. Slutligen enades juryn om följande vinnande bidrag:

  • Hålta skola klass 4 – Hos psykologen
  • Trönninge skola klass 4A – Kör inte för fort du kraschar
  • Dalaskolan klass 3A – Kort rast
  • Klarebergsskolan klass 6D – Corona-redo?
  • Sparsörskolan klass 5B – Tar för lång tid

Vi gratulerar årets vinnare för fina och genomarbetade bidrag och önskar alla en riktigt rolig dag på antingen Liseberg eller Buaskogen tillsammans med hela klassen!

10sekunder.se hittar du vinnarna och övriga insända bidrag.

 

Här kan du läsa mer om 2021 års tävling.

 

 

Moa Dyrfelt, Ebba Cikota Tidlund, Elin Hansson och Emilia Melvås stod bakom Hålta skolas vinnande bidrag Hos psykologen.