Mångfald i trafiken flyttar ut på nätet

2020 års upplaga av trafiksäkerhetsdagen Mångfald i trafiken blir för första gången helt digital. Det innebär att vi i år har möjlighet att nå ännu fler när eventet blir tillgängligt för SFI-elever i hela regionen.

För elfte året i rad arrangerar NTF höst Mångfald i trafiken – en trafiksäkerhetsdag för nyanlända svenskar. Under en dag i oktober får hundratals elever från SFI-skolor i vårt område träffa organisationer, företag och myndigheter som på olika sätt jobbar med trafik och trafiksäkerhet. Sverige är ett av världens mest trafiksäkra länder och genom Mångfald i trafik får personer som kommer från länder med andra trafikvanor möjlighet att lära sig mer om trafiksäkerhet och vilka trafikregler som gäller i Sverige.

Digital mötesplats når fler
I år sker eventet helt digitalt på grund av Covid-19. Det digitala formatet ger oss möjlighet att nå ännu fler i regionen och vi ser fram emot att prova ett helt nytt sätt att mötas.

Vid årets event deltar Polisen, STR, Stora Holm Trafikövningsplats, Trafikverket, Västtrafik och Transdev Kollektivtrafik, Bilkåren, Trafikkontoret i Göteborg Stad och självklart NTF Väst.  

Besökarna får bland annat lära sig varför det är viktigt att försäkra sin bil, vad man ska tänka på för att göra bilresan så trafiksäker som möjligt för sina barn, hur man ansöker om ett körkortstillstånd samt hur man gör när man åker kollektivt eller behöver färdtjänst. Dessutom berättar Stora Holm Trafikövningsplats om varför man måste göra en riskutbildning med halka inför körkortsprovet.

Anmälan görs senast den 16 oktober
Varje SFI-lärare anmäler sin elev, som därefter får en inloggningslänk. För att delta i mötet behöver eleven endast en dator/telefon med internetuppkoppling, mikrofon och hörlurar/högtalare. I samband med varje presentation kommer en film att visas och vi rekommenderar eleverna att förbereda sig för presentationerna genom att se filmerna i förväg. Filmerna kommer att finnas på vår Youtube-kanal från och med den 16 oktober.

Anmäl gärna antalet elever så snart som möjligt, men senast fredag den 16 oktober.

Välkommen att kontakta ansvarig projektledare Angela Aylward på tel 0709-91 04 53.
För mer info se inbjudan.

Mångfald i trafiken flyttar ut på nätet

2020-10-02