Liv - och Trafikpodden med nytt avsnitt

”Beyond nudging”- kollektivtrafiknämndens ordförande vill matcha resenärernas krav. Liv och Trafikpodden gästas av Ulrika Frick, regionråd i Västra Götaland och ordförande i Kollektivtrafiknämnden.

Vi pratar om den perspektivförflyttning som skett i synen på det hållbara resandet det senaste decenniet. Ulrika ger sin syn på vad som krävs för att ta det hållbara resandet till nästa nivå. Vad kommer efter nudging? Om kombinerad mobilitet, Trafikverkets prognoser för bilåkandet och att inte ha dåligt samvete.   

Här kan du också lyssna på samtal om självkörande, extra stora lastbilar skulle kunna vara ett sätt att få billigare, säkrare och mer hållbara transporter? Eller på SAFER projektet L3Pilot där 100 bilar rullat genom 11 länder för att se hur redo bilarna är för vägarna och allmänheten och hur redo allmänheten är för de självkörande bilarna.

Vi pratar även med Erik Svanberg på SAFER och Johan Amoruso Wennerby på Volvo Cars om den artificiella intelligensens betydelse för framtidens säkra resor.

Detta och mycket mer hittar du på Liv och trafik - en kunskapspodd (livochtrafikpodden.se)

 

Liv och Trafikpodden är en kunskapspodd om trafiksäkerhet och drivs av NTF Väst i samarbete med forskningsplattformen SAFER. Vi samtalar med forskare och intressanta trafikprofiler om forskningsresultat, framgångspraxis och trafikpolicys.  

Liv - och Trafikpodden med nytt avsnitt

2022-04-26