Fäst babyskyddet på barnvagnen med vår nya adapter

Många föräldrar som kommer till oss vill gärna kunna fästa babyskyddet på barnvagnen. Nu hyr vi ut adaptrar som gör detta möjligt.

Från och med januari 2021 är det möjligt att förutom babyskydd och basplattor även hyra adaptrar för barnvagnar hos oss. Många föräldrar har efterfrågat en lösning för att fästa våra babyskydd på barnvagnen, vilket tidigare inte varit möjligt då Maxi-Cosi-systemet (det vanligaste systemet inom barnvagnar) inte varit kompatibelt med våra Axkid-babyskydd. Men nu har vi tagit in en adapter som gör det möjligt att fästa babyskyddet på barnvagnen.

– Med hjälp av en Axkid-adapter som man sätter på babyskyddet kan man fästa babyskyddet i barnvagnen. Men tänk på att du som förälder behöver se till att barnvagnen har en Maxi-Cosi-adapter, säger Lilian Korsár som är rådgivare på NTF Väst.

Viktigt att barnet inte sitter för länge

Babyskydd är oerhört viktigt för att barnet ska sitta säkert i bilen. Men Lilian Korsár påpekar vikten av att inte låta barnet sitta för länge i ett babyskydd.

– Ett litet barn upp till 4 månader orkar inte sitta så långa perioder. Man ska tänka på att inte använda babyskyddet som substitut för barnvagn utan låta barnet komma ner i en liggande position om man ska ut och promenera en längre stund, säger Lilian Korsár.

– Däremot kan den här lösningen vara ett bra alternativ för kortare sträckor, t. ex. från parkeringen in i hemmet, eller om man ska in till affären och köpa ett paket mjölk.

 

Mer information om våra babyskydd, basplattor och adaptrar hittar du här

Har du frågor är du välkommen att ringa oss på tel. 031-60 78 80. 

 

Axkids adapter för barnvagn

Fäst babyskyddet på barnvagnen med vår nya adapter

2021-01-14