Nu är vi ute på besök igen!

Efter en lång vår är vi nu äntligen ute och pratar babyskydd på BVC och öppna förskolor igen. Säsongens första besök gjordes på öppna förskolan på Sjöbo i Borås där ett gäng intresserade mammor och barn samlades utomhus på säkert avstånd för att lyssna på NTF Västs Lilian Korsár.

– Det var jättemysigt och barnen tyckte att det var roligt även om de inte fattade något, säger Alicia Medina, en av föräldrarna som var på plats tillsammans med dottern Livia.

– Särskilt intressant var det att få reda på när man ska byta upp sig från bilbarnstol, att det inte bara handlar om kilon utan att barnet måste kunna sitta upprätt, säger Alicia Medina.

Mamman Alicia Medina med dottern Livia

 

Besök ställdes in på grund av Covid-19
I vanliga fall gör NTF Väst flera besök i veckan på barnavårdscentraler och familjecentraler i hela Västra Götaland men på grund av coronaviruset fick de fysiska besöken ställas in. Under våren och sommaren har föräldrar kunnat få information om babyskydd, bilbarnstolar och hur barnen åker säkert i bilen via webben eller över telefon. Men nu är de fysiska besöken på väg tillbaka igen.

– Det är alltid skönare att höra någon berätta än att läsa sig till information, säger Malin Sundbaum som är mån om att allt ska bli rätt när hon nu ska ut och köra med dottern Annie.

– Man måste ha koll på säkerheten. Det jag framförallt måste fundera på efter den här presentationen är hur vi gör när vi skaffar en större stol, om den ska sitta fram eller bak i bilen, säger hon.

 

Digitala presentationer
Onsdagsförmiddagens fina väder gjorde det möjligt att genomföra presentationen utomhus, vilket också innebar att det blev lättare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. När hösten snart börjar krypa sig på finns dock risk att det blir svårare att samlas i större grupper. För den som fortsättningsvis vill undvika fysiska möten finns all information samlad på vår hemsida, där man även kan se instruktionsfilmer för hur babyskydd och bilbarnstolar monteras. Dessutom erbjuder vi presentationer digitalt via Zoom för de föräldrar som hemifrån vill kunna ta del av den viktiga informationen om hur barn åker säkert i bil.

Nu är vi ute på besök igen!

2020-08-19