Ännu ett välbesökt Mångfald i trafiken

Säkerheten stod i fokus när cirka 900 SFI – elever mötte organisationer och myndigheter som på olika sätt arbetar med trafik och trafiksäkerhet.

Den 9 oktober genomförde NTF Väst den fjärde upplagan av Mångfald i trafiken på Frölunda Kulturhus.
Varför är det viktigt att försäkra sin bil? Vad ska jag tänka på för att göra bilresan trafiksäker för mina barn? Hur ansöker jag om ett kökortstillstånd? Det var några av de frågor som besökarna kunde ställa och få svar på.

SFI - elever kunde delta på seminarier och gå runt bland utställare och prata med de organisationer och myndigheter som medverkade under dagen. Information gavs på flera språk. Besökarna kunde testa effekten av bilbältet i krocksläden. ABF Göteborg underhöll med mångkulturell musik och dans. Radiotorget sände direkt från Mångfaldsdagen.

Besökarna kunde även delta i en poängpromenad med fina priser, bl a periodkort hos Västtrafik, presentkort för Riskutbildning 1, synundersökning och cykelhjälmar.

Samarbetspartners: Västra Götalandsregionen, Trafikkontoret, Social Resursförvaltning Göteborgs Stad, Frölunda kulturhus, Trafikverket, STR, Trafikverket Förarprov, Polisen, Färdtjänsten, Folksam, Stora Holm Trafikövningsplats, ABF Göteborg, invandrarföreningar och Radiotorget.

Stort TACK till alla som medverkat!

Sveriges Radio
Dra fram spelmarkören till 10.14 minuter

Jovan från Stora Holm förklarar hur krocksläden fungerar

NTF stod värd och välkomnade 900 besökare till arrangemanget.


2013-10-14